Revista presei: Marșul anti-Brexit la Londra; atentate cu bombă la Bagdad; dosarul morții lui Dan Condrea va avea o soluție luna aceasta

de: Andrada Bonea
03 07. 2016

Din păcate, nici Revista presei de astăzi nu vine cu vești bune. Astăzi vom vorbi despre atentatul de la Bagdad, care s-a soldat cu cel puțin 78 de morți, despre marșul anti-Brexit de la Londra și despre cazul morții lui Dan Condrea.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe despre atentatul din Badgdad, despre marșul anti-Brexit și despre dosarul morții lui Dan Condrea, găsiți toate informațiile mai jos.

Peste 40.000 de oameni au participat la un marş de protest faţă de rezultatul referendumului de săptămâna trecută. Majoritatea participanţilor au fost tineri care fluturau steagul Uniunii Europene şi purtau mesaje împotriva liderilor din tabăra Brexit, iar aceasta este a doua manifestaţie care încearcă să îi convingă pe politicieni să renunţe la scoaterea Regatului din Uniune. De altfel, peste un milion dintre cei care au votat pentru Brexit regretă deja decizia, potrivit Digi24.

Evenimentul a fost convocat în grabă, pe reţele sociale, în urmă cu peste o săptămână. Mulţi dintre cei care au postat mesaje anti-Brexit pe reţele de socializare săptămâna aceasta au ieşit în stradă pentru a-şi exprima îngrijorarea. Zeci de steaguri europene erau purtate de mulţime, care agita pancarte pe care se puteau citi mesaje ca „Breverse” – adică anularea Brexitului -, „Brexitul este o prostie” sau „Campania ‘Leave’ a minţit”.

Din păcate, seria atentatelor teroriste continuă. Cel puţin 75 de persoane au fost ucise şi peste 130 de rănite duminică dimineaţă într-un atentat sinucigaş cu bombă comis la Bagdad de susţinători ai ISIS, au afirmat iniţial oficiali irakieni. Acesta este cel mai mare număr de victime înregistrat într-un singur atac în capitala irakiană acest an. Bomba a fost detonată pe o stradă comercială aglomerată din districtul Karrada, în apropierea unui restaurant.

Strada este una foarte popultă deoarece numeroşi localnici îşi fac aici cumpărăturile pentru sărbătoarea care marchează încheierea Ramadanului. Atacul a fost revendicat de suţinătorii ISIS la scurt timp pe reţelele sociale.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, duminică, că este a aproape de finalizare expertiza tehnică asupra mașinii conduse de Dan Condrea în noaptea accidentului și că o soluție în dosarul morții va fi data de procurori în luna iulie, informează Mediafax.

„Va fi o soluție în legătură cu accidentul în această luna (n.r. iulie). Este aproape de finalizare, din datele pe care le am, expertiza tehnică asupra autoturismului. Vor putea soluționa în termen rezonabil această cauză”, a spus Augustin Lazăr, duminică, la ceremonia pentru Ziua Justiției. Despre anchetă cu privire la dezinfectanții Hexi Pharma, procurorul general al României a declarat că „este în curs procesul de constituire a părților civile.”